blocks_image
blocks_image
3d illustration
English Text | Site Map | Portfolio | Links | Contact
Copyright ©2007 Peter Lembrechts - SOFAM - Belgium
Reproductie van tekst en Illustraties is verboden
2d Illustration
contact
Portfolio
online shop
3D programma' s zijn zeer geschikt voor het maken van technische illustraties, maar ook voor het modelleren van mensen, dieren en landschappen.
De huidige software is ondertussen zo geavanceerd, dat eigenlijk niets meer onmogelijk is om te maken.
Denken we daarbij maar aan de vele animatiefilmen, de special effects in films en het merendeel van de reclamefilmpjes die we dagelijks op TV of in de bioscoop kunnen zien.
Ook in boeken, reclamefolders en tijdschriften wordt zeer vaak 3d toegepast - vaak ook in combinatie met foto' s en 2d tekeningen.

Het grote voordeel van 3d is dus dat we realistische voorstellingen kunnen maken van producten of situaties die ( nog ) niet bestaan en ze bijvoorbeeld in foto of film kunnen inwerken.

Ikzelf beperk me hoofdzakelijk tot stilstaand beeld en doe vooral aan product- visualisatie.
Voorbeelden daarvan kan u in mijn
3d Portfolio bekijken.

Hiernaast ziet u een hoge resolutie wireframe-render - waar dus de polygons nog zichtbaar zijn - met daarnaast het resultaat in een gewone render.
Dit is uiteraard een hele stap verder dan het abstracte voorwerpje op vorige pagina, maar toont misschien wel iets van de mogelijkheden van het modelleren in 3D.

Hetzelfde model ( een Peugeot 203 uit 1948 ) ziet u ook
blocks_image
terug op deze pagina in een ander aanzicht en ook met een andere kleur en belichting. In hoge resolutie bevat dit model zo' n 350.000 polygons...

Voor het maken van deze 3d modellen, gebruik ik
Cinema 4D van Maxon. Dit High-end programma wordt vaak gebruikt in Films en advertenties voor het maken van verbluffende beelden.

vorige pagina / vervolg
blocks_image